http://www.alex-jensen.dk/wp-content/themes/alex-jensen

Min mening omkring Kaffe.

http://www.alex-jensen.dk/wp-content/themes/alex-jensen

Artikel i Eb.dk i dag.

Drik højest tre kopper kaffe om dagen og ikke efter kl. 15. Sådan lyder anbefalingen fra kostvejleder Alex Jensen, som deltager i Team Rynkeby Østjylland og fungerer som personlig træner for flere deltagere på cykelholdet.

– Kroppen er ca. otte timer om at nedbryde den koffein, der er i en kop haffe, og derfor fraråder jeg at drikke kaffe efter kl. 15. Det er vigtigt, at kroppen restituerer og ikke bruger energi på at nedbryde koffein i stedet for, siger Alex Jensen, som også er uddannet coach og personlig træner.

Se også: Fra fed til bare overvægtig

– Jeg anbefaler, at man holder sig til to – tre kopper kaffe af god kvalitet om dagen. Ligesom vi skal spise varieret, mener jeg også, at vi skal drikke varieret, siger Alex Jensen, som bl.a. peger på vand, juice og smoothie som gode alternativer.

Alex Jensen drikker to liter vand om dagen, plus vand under hård fysisk træning, og en halv liter juice eller smoothie. For et sundheds-menneske som Alex Jensen er det selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvordan hans juice eller smoothie er sammensat, og han laver dem naturligvis selv hjemme i køkkenet.

– Mit princip er, at en smoothie skal bestå af 90 procent grøntsager og 10 procent frugt til at tage den grimme smag, siger Alex Jensen.

– Den grimme smag?

– Det er ikke særlig rart, hvis man støder ind i en smoothie, som kun er lavet af broccoli og spinat, men det er jo vildt sundt, så jeg kamouflerer smagen med søde frugter, siger Alex Jensen.

– Hvorfor drikker du ikke kaffe?

– Der bliver lavet utrolig meget forskning om kaffe, og eksperterne er i tvivl om, hvor sundt det er. Jeg lader tvivlen komme min krop til gode, og derfor drikker jeg det ikke. Men jeg kan til gengæld vældig godt lide økologisk te, og jeg laver også min egen te, som består af grøn te, ingefær og engelsk lakridspulver, siger Alex Jensen, som mener, at danskerne har et uhensigtsmæssigt forhold til kaffe.

– Danskerne drikker kaffe, fordi det er blevet en del af deres livsstil. Kaffe bliver brugt som stimulans, overlevelse og til at sparke energi i kroppen. Men hvis man vågner om morgenen og er træt som en gammel Lada, er der noget, der tyder på, at man har sammensat sin kost forkert og måske spiser så sent, at det går ud over nattesøvnen, fordi kroppen bruger søvnen til at forbrænde og ikke til at restituere, siger Alex Jensen, som medgiver, at det kan give abstinenser, at skære kaffen helt ud af kostpyramiden.

– Man vil sikkert opleve hovedpine og rysteture i et par dage, men det bør gå over, og efterfølgende er jeg sikker på, at man få det langt bedre med sig selv, siger Alex Jensen.

 

Så spørgsmålet er venner: Er det dig der drikker kaffen eller kaffen der drikker dig 🙂

http://ekstrabladet.dk/kup/motion/article2194056.ece

Skriv en Kommentar

* Skal udfyldes