http://www.alex-jensen.dk/wp-content/themes/alex-jensen

Lav din egen lækre smoothie

http://www.alex-jensen.dk/wp-content/themes/alex-jensen

Grøntsags-smoothies er rene vitaminbomber, men det er frugten, der giver den gode smag. Kostvejleder Alex Jensen uddeler fif og yndlingsopskrift

De fleste forbinder morgenmad med cornflakes med mælk eller en bolle med ost og syltetøj. Men hvis man skal køre langt på literen, er hvidt brød og traditionelle morgenmadsprodukter som cornflakes, havrefras og choko-pops et skidt og ikke særlig langtidsholdbart brændstof.

Det er smoothies til gengæld. Det mener Alex Jensen, som er kostvejleder og personlig træner, og han starter selv dagen med en portion smoothie med müsli på toppen.

– Smooties er fantastiske. Jeg elsker at lave dem og at spise dem, og jeg ved, hvor vigtigt det er at give kroppen det, den har behov for. Jeg har ikke lyst til hverken at spise broccoli eller grønne bønner om morgenen, og derfor putter jeg det i en blender med nogle søde frugter og spiser halvdelen med müsli på og tager resten med på arbejde, fortæller Alex Jensen, som er tilknyttet cykelholdet Team Rynkeby Østjylland, som samler penge ind til Børnecancerfonden.

Alex Jensen fungerer bl.a. som personlig træner for de deltagere, som dels skal i bedre fysisk form inden turen til Paris på 1200 km, men han hjælper også, hvis motionisterne skal smide et par kilo. Det betyder i overvejende grad en generel kostomlægning, og morgenmaden er et af de steder, hvor Alex Jensen først sætter ind.

– Der er alt for mange mennesker, som spiser ‘pif paf puf’ med mælk på, hvis de overhovedet når at få morgenmad. Jeg tror på, at morgenmaden er et af de vigtigste måltider på dagen, fordi den er fundamentet for resten af din dag. Hvis du starter dagen med en en smoothie fyldt med masser af energi fra grøntsager, er du langt foran dine kollegaer, siger Alex Jensen.

Alex Jensens tommelfingerregel er, at hans smoothie skal bestå af 80 procent grøntsager og 20 procent frugt.

– Der er ikke mange proteiner i grøntsager og frugter, men tilgengæld er der masser af aminosyre, som er en spaltning af proteiner. Kroppen bruger aminosyrerne til at genopbygge f.eks musklerne med, men jeg har ikke talt, om der er nok aminosyrer i en smoothie, og derfor putter jeg vegetabilsk protein pulver i. Jeg bruger Sun Warrior, men det kunne også være hamp, ris, soya, eller hvad man lige har ved hånden, siger Alex Jensen.

Opskrift på Alex Jensens yndlings-smoothie: (80 procent grøntsager, 20 procent frugt)

1 skrællet økologisk rødbede
1 avocado
2 håndfulde frossen spinat
Lidt ingefær
Lidt frossen jodbær (eller anden sød frugt)
Evt. 1/2 banan
Tilsæt mandelmælk eller rismælk
Tilsæt evt. proteinpulver for at give længere mæthedsfornemmelse
Tilsæt evt. olie for lettere at kunne optage de fedtopløselige vitaminer. Du stabiliserer samtidig dit blodsukker.
Blend det hele sammen. I stedet for spinat kan du bruge grønne bønner eller broccoli.
Spis halvdelen af din smoothie med müsli til morgenmad suppler gerne med en omelet og en kop te. Tag resten med på arbejde.

Hjemmelavet mandelmælk:
En håndfuld mandler, lidt vand og et par figner blendes og tilsættes din smoothie.

Læs artiklen på eb.dk her: http://ekstrabladet.dk/kup/motion/article2206319.ece

Tags: , , , ,

Skriv en Kommentar

* Skal udfyldes